Rotterdammers moeten zelf kunnen beslissen over hun stad!

datum: 14 - 12 - 17

Veel raadsleden zijn op jonge leeftijd al bezig geweest met politiek, maar niet Jos Verveen. “Sterker nog, ik heb ook niet de ambitie om wethouder te worden, of Den Haag in te gaan. Ik wil de Rotterdammers meer macht geven om initiatieven in de stad te realiseren.”

Terwijl hij zijn passie bespreekt staan we voor Schaatsbaan Rotterdam, waar nu in zomer nog de hockeyvelden van Leonidas liggen. “Dit is zo’n mooi voorbeeld van hoe het moet. Door middel van een bescheiden subsidie is dit gerealiseerd. En nu houden ze zelf hun broek op, dit zou zoveel vaker moeten gebeuren.”

Deze mentaliteit heeft Verveen al van jongs af aan, die tijdens zijn studententijd terecht kwam in Rotterdam en ging wonen aan de Nieuwe Binnenweg: “Hier heb ik veel mooie tijden gehad, ondanks het ruwe karakter van de straat.”

Sterker nog, in zijn vrije tijd heeft Verveen in deze “ruwe straat” nog enige tijd als muzikant in verschillende uitgaansgelegenheden opgetreden waaronder in Rotown. “Uiteindelijk is dat niks geworden door persoonlijke omstandigheden, maar diep in m’n hart ben ik nog steeds een muzikant, en als ik de keuze zou hebben, dan zou ik de hele dag op m’n piano gaan spelen.”

Ondertussen woont Verveen al enige tijd in Delfshaven waar hij op verschillende locaties heeft gewoond. En dat is niet geheel zonder toeval: “Het is een soort gewenning, en ik hou gewoon van de diversiteit in Delfshaven. Een stad of straat komt niet verder als er acht economen wonen. Je hebt die mix nodig om vooruit te komen.

Bron en/of auteur: Openrotterdam (door Open Rotterdam)

Bekijk ook:

Laatste berichten

Ga terug naar overzicht

Bekijk alle externe nieuwslinks


Blijf op de hoogte!

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief:

138 ms