Traditionele politieke partijen praten vooral óver Rotterdammers ipv mét.

datum: 05 - 01 - 18

Traditionele politieke partijen praten met weinig respect over Rotterdammers. Als je zonder werk zit, ben je zakkenvuller. Als je een oorlogsvluchteling bent, verwarren sommige politici dat met crimineel. Als je Feyenoord-supporter bent, zien ze je als je niet uitkijkt als rellend tuig. En ze doen net alsnog de ene helft van Rotterdam een hekel heeft aan de andere helft. Maar dat is een schijnwerkelijkheid die ze zelf creëeren om daar electoraal gewin mee te behalen.

Het klopt ook gewoon niet. Veruit de meeste Rotterdammers zetten hun schouders eronder, iedere dag. Door keihard te werken, bijvoorbeeld als vuilnisman die onze stad helpt school te houden of als schooldirecteur die zorgt dat onze kinderen zich maximaal ontwikkelen. En als ze geen baan hebben, zijn de meeste Rotterdammers gewoon keihard aan het proberen om aan werk te komen.

Daarnaast zijn veel Rotterdammers actief als vrijwilliger en nemen ze initiatief in hun wijk of straat, en helpen ze een familielid of buurvrouw die extra zorg of aandacht nodig heeft. Dat negatieve beeld over Rotterdammers is gewoon niet terecht en verdienen veruit de meeste Rotterdammers ook gewoon niet.

Jos vertelt er meer over op Radio 1:

Luister het volledige interview

Bron en/of auteur: Nporadio1

Bekijk ook:

Laatste berichten

Ga terug naar overzicht

Bekijk alle externe nieuwslinks


Blijf op de hoogte!

Gebruik onderstaand formulier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief:

113 ms